domotica

logo-niko

… bent u benieuwd wat domotica u te bieden heeft, en wat dat kost ? Stuur ons een email, of kom eens langs …

 

Met Niko Home Control bedien je heel eenvoudig de verlichting, verwarming, ventilatie of rolluiken. Dat kan centraal via een touchscreen of smartphone, maar evengoed via klassieke schakelaars verkrijgbaar met de afwerkingen uit de Niko PureNiko Intense en Niko Original collectie. Niko Home Control is de eerste elektrische installatie waarmee je thuis actief energie bespaart. Het ecodisplay geeft aan hoeveel energie de woning verbruikt, waardoor je zuiniger met energie omspringt.

Met functies als zoneregeling voor verwarming, ecotoets, paniektoets, aanwezigheidssimualtie … verhoogt de nieuwe elektrische installatie aanzienlijk je wooncomfort en veiligheid.

niko-hc-01Basiscomponenten.
De controller en voeding zijn de twee basiselementen van Niko Home Control. De controller is het zenuwcentrum van de installatie, hij stuurt de logica van Niko Home Control. De programmering gebeurt via de installatiesoftware op de pc en wordt daarna op de controller ingeladen. De controller is voorzien van een testknop om de werking en de status van de andere modules in de installatie te controleren. De voeding levert spanning aan de bus, de modules en de bedieningen.

 

 

niko-hc-02Bedieningen.

Niko Home Control kan bediend worden met drukknoppen (met of zonder display) een touchscreen of smartphone. De bedieningen volgen de schakelreeksen Niko Pure, Niko Intense en Niko Original. Naast bedieningen voor verlichting, motoren en ventilatie heb je ook nog intelligente drukknoppen als de ecodisplay, thermostaat en sfeerbediening.

 

 

 

niko-hc-03Modules in de kast.

Voor elke functie; energieverbruik monitoren, lichten dimmen, ventilatie sturen, rolluiken, gordijnen of zonweringen bedienen … is een module in de kast vereist.

 

 

 

niko-hc-04Software voor de gebruiker en voor de installateur.

De gebruikerssoftware laat je toe om zelf een aantal instellingen te wijzigen. Met de smartphoneapplicatie kan je de installatie mobiel aansturen. De energiesoftware laat je toe om het energieverbruik en de energieproductie van de woning te visualiseren. Met de andere software programmeer je de Niko Home Control installatie.

 

 

 

logo-BTicino

 

Domotica is het gebruik van moderne technologie in huis. Technologie zoals u die al gewoon bent van uw auto, uw smartphone of televisie, bijvoorbeeld. Door uw woning uit te rusten met een duurzame en flexibele elektrische en digitale architectuur, kunt u zonder verdere ingrepen meegaan met uw tijd.

Het My Home-systeem is een BUS-installatie die gekenmerkt wordt door intelligente apparatuur die onderling verbonden is via een signaallijn die zowel zorgt voor de uitwisseling van informatie als voor de voedingsspanning. Het systeem bestaat uit een voeding, actuatoren en bedieningen. De voeding levert elektrische energie aan de BUS-lijn, de schakelaars zorgen voor de controle van de vermogens en zijn verbonden aan de BUS-lijn en aan de vermogenslijn, de bedieningen zijn enkel aan de BUS verbonden en geven, volgens de configuratie, de actuatoren de instructie welke handeling ze moeten uitvoeren.

bticino-mh-01

 

 

bTicino domotica-folder : http://www.bticino.be/sites/default/files/Documentatie/Brochures/NL/Pdf/BT_MyHome_NL.pdf

bTicino domotica-catalogus : http://www.bticino.be/sites/default/files/Documentatie/Catalogi/My%20Home/NL/Pdf/590_623fromCB2013_NL_LR.pdf