Niko domotica

logo-niko

… bent u benieuwd wat domotica u te bieden heeft, en wat dat kost ? Stuur ons een email, of kom eens langs …

Comfortabeler wonen, veiliger leven en tegelijkertijd een pak energie besparen. Niko Home Control is de nieuwe elektrische installatie waarmee je vanop een centrale plaats in huis en zelfs van overal ter wereld je verlichting, verwarming, ventilatie, rolluiken, airconditioning en gordijnen bestuurt en de controle over je voordeur bewaart. En dat in een strak en tijdloos design.

Een klassieke elektrische installatie? Die is niet meer van deze tijd. Ze groeit niet met je mee. Met Niko Home Control ga je voor een intelligente open en flexibele elektrische installatie. Een extra schakelaar? Een schakelaar vervangen door een bewegingsmelder? Of de verlichting dimmen in plaats van enkel aan- en uitschakelen? Dat is zó gebeurd. De basisinstallatie voorziet je woning meteen van alles wat je nodig hebt om vandaag of later ook voor meer comfort, veiligheid of energiebesparende functies te kiezen.

Met Niko Home Control bedien je heel eenvoudig de verlichting, verwarming, ventilatie of rolluiken. Dat kan centraal via een touchscreen of smartphone, maar evengoed via klassieke schakelaars verkrijgbaar met de afwerkingen uit de Niko PureNiko Intense en Niko Original collectie. Niko Home Control is de eerste elektrische installatie waarmee je thuis actief energie bespaart. Het ecodisplay geeft aan hoeveel energie de woning verbruikt, waardoor je zuiniger met energie omspringt.

Met functies als zoneregeling voor verwarming, ecotoets, paniektoets, aanwezigheidssimualtie … verhoogt de nieuwe elektrische installatie aanzienlijk je wooncomfort en veiligheid.

Je woning centraal bedienen.
Met een touchscreen op een centrale plaats in huis zie en controleer je alles: zijn alle lichten uit,staat de verwarming nog ergens aan, of staat er iemand aan de deur?

Op elk moment de juiste sfeer.
Met de sfeerbediening en enkele gedimde lichten creëer je met één druk op de knop de juiste sfeer op de juiste plaats.

Laat de verlichting automatisch branden.
Een bewegingsmelder schakelt het licht automatisch aan in het toilet of de bergruimte wanneer je de kamer binnenkomt. Wanneer er geen beweging meer is, gaat de verlichting uit.

Slaap rustig verder.
’s Nachts gaat het licht in je nachthal automatisch heel zachtjes op 30% branden zodra iemand opstaat.

Verwelkom uw gasten.
Wordt het donker? Dan gaat je buitenverlichting automatisch branden wanneer iemand je huis nadert. Je bespaart energie én je schrikt er ongenode gasten mee af.

Muziek daar waar je wil.
De juiste sfeer in huis is meer dan alleen verlichting. Ook muziek. Dankzij de koppeling met Sonos of Bose-installaties creëer je in een handomdraai de perfecte sfeer. Verbind je muziekinstallatie ook met je detectoren. Zo knalt de muziek uit de boxen om ongewenst bezoek af te schrikken.

Thuis wil je je veilig voelen.
Je wilt er zeker van zijn dat je kinderen en je woning beschermd zijn. Zo kun je gerust ontspannen
in je eigen woning. Met Niko Home Control weet je altijd wat er thuis gebeurt. Komen je kinderen thuis van school of is er ongewenste beweging wanneer je er niet bent? Je woning waarschuwt je met een bericht. Waar je ook bent.

Beveilig de toegang tot je huis.
Installeer detectoren op je ramen en deuren die de alarmfunctie kunnen activeren. De lichten springen aan of beginnen te knipperen en je ontvangt direct een bericht op je smartphone.

Geef brand geen kans.
Gaat de sirene van een branddetector af? Dan openen automatisch de rolluiken voor extra vluchtwegen én krijg je meteen een bericht op je smartphone.

Gerust alleen thuis.
Hoor je ’s nachts iets verdachts? Met één druk op de paniektoets schakel je al je buitenverlichting en verlichting in huis aan.

Weet wie er aan je voordeur staat.
Dankzij een videofoon aan je voordeur zie je op je touchscreen, smartphone of tablet wie er voor
je deur staat. Op je smartphone of tablet zelfs wanneer je niet thuis bent.

 

 

 

Basiscomponent.
De connected controller is het hart voor de Niko Home Control. Dit component dient zowel als voeding, slaat uw programma op, en verbindt uw Home Control met de buitenwereld.

 

.

 

 

niko-hc-02Bedieningen.

Niko Home Control kan bediend worden met drukknoppen (met of zonder display) een touchscreen of smartphone. De bedieningen volgen de schakelreeksen Niko Pure, Niko Intense en Niko Original. Naast bedieningen voor verlichting, motoren en ventilatie heb je ook nog intelligente drukknoppen als de ecodisplay, thermostaat en sfeerbediening.

 

 

 

niko-hc-03Modules in de kast.

Voor elke functie; energieverbruik monitoren, lichten dimmen, ventilatie sturen, rolluiken, gordijnen of zonweringen bedienen … is een module in de kast vereist.

 

 

 

niko-hc-04Software voor de gebruiker en voor de installateur.

De gebruikerssoftware laat je toe om zelf een aantal instellingen te wijzigen. Met de smartphoneapplicatie kan je de installatie mobiel aansturen. De energiesoftware laat je toe om het energieverbruik en de energieproductie van de woning te visualiseren. Met de andere software programmeer je de Niko Home Control installatie.